Rakennusalan ja raskaan teollisuuden kunnossapito-palvelut

Höyrytys – sujuvin tapa jään ja lumen poistamiseen

Me AMP:llä haluamme kehittää jatkuvasti toimivia ja tehokkaita palveluja haastaviin kunnossapidon ongelmiin. AMP on tarjonnut höyrytyspalveluja jo vuodesta 2016, ja höyrytys on nykyään yksi suosituimpia palveluitamme rakennus- ja raskaalle teollisuudelle. Poistamme säännöllisesti lunta ja jäätä siirrettävillä höyrytyslaitteillamme voimalaitoksista, junista, rakennustyömailta, satamista sekä tuulimyllyjen perustuksista ja osista eri puolilla Suomea – erinomaisin tuloksin.

Painepesu – tehokkain tapa lian poistamiseen

Me AMP:llä haluamme kehittää jatkuvasti toimivia ja tehokkaita palveluja haastaviin kunnossapidon ongelmiin. Olemme puhdistaneet esimerkiksi luksusveneitä, teollisuushalleja sekä tuulimyllyjen perustuksia ja osia – erinomaisin tuloksin. Huolellinen työskentelytapa takaa turvallisuuden: painepesulaitteiden paine ja lämpötila ovat säädettävissä välillä 100–600 bar ja 10–100 °C pestävän materiaalin, likaisuusasteen ja vaadittavan työskentelytehon mukaan. Kalustomme on rakennettu ja optimoitu talvella suoritettaviin puhdistustöihin. Vesisäiliöt ja koneet on sijoitettu lämpimiin kuorma-autokaappeihin, jotka ovat täysin omavaraisia eli veden- ja sähkönsaannista riippumattomia, joten laitteemme pysyvät toimintakykyisinä myös äärimmäisissä sääolosuhteissa ja tilanteissa.

Höyrytysprosessin vaiheet

Yleisiä rakennusalan ongelmatilanteita, joita hoidamme höyrytyksen avulla:

  • Lumi ja jää aiheuttavat usein ongelmia rakennustyömailla valumuottien asennuksen ja valun yhteydessä sekä äkillisen lumisateen tai lämpötilan vaihtelujen seurauksena.

Yleisiä junaliikenteen ongelmatilanteita, joita hoidamme höyrytyksen avulla:

  • Jää ja lumi aiheuttavat ongelmia tasoristeyksissä.
  • Junavaunujen jarrut jäätyvät kiinni kovilla pakkasilla.

Yleisiä satamaliikenteen ongelmatilanteita, joita hoidamme höyrytyksen avulla:

  • Alusten lastaustilojen luukkuja ei saada avattua kannen ollessa jään peitossa.

Yleisiä tuulivoimateollisuuden ongelmatilanteita, jotka hoidamme höyrytyksen avulla:

  • Tuulivoimahankkeen alkuvaiheessa, perustan raudoituksen ja valun yhteydessä, perustaan ja valumuottiin saattaa kertyä lunta ja jäätä, joka jäätyy kiinni rakenteisiin.

  • Asennusvaiheessa voi ilmetä ongelmia, jos perusta on lumen ja jään peitossa. Joskus myös asennettavat komponentit ovat lumen ja jään peitossa tai likaisia, jolloin niiden puhdistaminen on vaikeaa erityisesti pakkasella.

Kalusto

Kalustoomme kuuluu neljä ajoneuvoa, joissa on siirrettävät höyrynkehittimet eri tehokkuuksilla. Laitteistomme ovat täysin omavaraisia eli veden- ja sähkönsaannista riippumattomia, joten ne suoriutuvat vaivatta vaativistakin tehtävistä ja soveltuvat niin pieniin kuin suuriinkin projekteihin.

3m³ VETTÄ

200 kW 180˚C

höyrytysyksikkö

SMALL

Yksi letku, höyrytys 4 h, 1 henkilö AMP-tiimistä

7m³ VETTÄ

400 kW 180˚C

höyrytysyksikkö

MEDIUM

Kaksi letkua, höyrytys 6 tuntia, 2-3 henkilöä AMP-tiimistä

30m³ VETTÄ

680 kW 180˚C

höyrytysyksikkö

LARGE

Kolme letkua, höyrytys 20 h, 2-3 henkilöä AMP-tiimistä

1,5 m³ VETTÄ

400 bar, 24 l/min

painepesuyksikkö

SMALL

Pesu 2 tunnin ajan, paikalla 1 henkilö AMP-tiimistä

10m³ VETTÄ

550 bar, 35 l/min

KOMBI painepesuyksikkö

MEDIUM

Pesu 5 tunnin ajan, paikalla 2 henkilöä AMP-tiimistä

6-36m³ VETTÄ

600 bar, 40 l/min

painepesuyksikkö

LARGE–EXTRA LARGE

Pesu 3–15 tunnin ajan, paikalla 2 henkilöä AMP-tiimistä

AMP:n toimintatapa

Olemme tarjonneet höyrytyspalveluja jo yli kuuden vuoden ajan ja sulattaneet lunta ja jäätä laivoista, rakennustyömailta sekä tuulimyllyjen perustoista ja osista – erinomaisin tuloksin. Höyrynkehittimemme toimivat 200–680 kW:n teholla, 5 baarin paineella ja 180 °C:n lämpötilassa. Höyryä käytetään pääasiassa lumen ja jään poistamiseen mutta tietyissä tapauksissa myös pesuun.

LARGE-painepesuyksikkö soveltuu kohteisiin, joissa useampi ammattilainen (2–3 AMP:n työntekijää) voi työskennellä samanaikaisesti. LARGE-yksikkö sopii esimerkiksi roudan sulatukseen rakennustyömaiden sorapohjista.

MEDIUM-painepesuyksikkö soveltuu lumen ja jään poistamiseen rakennustyömaiden valumuoteista. Siirrettävää MEDIUM-yksikköä käytettäessä paikalla on yleensä kaksi AMP:n työntekijää. 

SMALL-painepesuyksikkö sopii pienempiin projekteihin, kuten jään ja lumen sulattamiseen jäätyneistä putkista tai tierummuista. Siirrettävän SMALL-yksikön käyttöön riittää yleensä yksi AMP:n työntekijä.

KOMBI-painepesuyksikkömme sopii eri alojen pesu- ja jäänpoistotöihin. KOMBI-yksikköä käytettäessä paikalla on tavallisesti 2 AMP:n työntekijää.

LARGE–EXTRA LARGE -painepesuyksikkö sopii kaikenlaisiin painepesutöihin ympäri vuoden kohteissa, joissa ei ole käytettävissä vettä tai sähköä. LARGE–EXTRA LARGE-yksikköä käytettäessä paikalla on yleensä yksi AMP:n työntekijä.

SMALL-painepesuyksikkömme sopii rakennus- ja raskaan teollisuuden pieniin projekteihin. SMALL-painepesuyksikköä käytettäessä paikalla on yleensä yksi AMP:n työntekijä.

Painepesuyksiköiden lämpö ja paine ovat säädettävissä 100 baarista maksimipaineeseen. Lämpötilaa voidaan säätää välillä 0–100° C. Poistamme painepesun avulla pääasiassa likaa eri kohteista, mutta tietyissä tapauksissa myös lunta ja jäätä.

Painepesuprosessin vaiheet

Yleisiä satamateollisuuden ongelmatilanteita, jotka hoidamme painepesun avulla:

  • Alusten lastitilat ovat usein likaisia lastin purkamisen jälkeen, jolloin puhdistamme ne ennen seuraavaa lastausta.

Yleisiä tuulivoimateollisuuden ongelmatilanteita, jotka hoidamme painepesun avulla:

  • Uudet komponentit ovat usein likaisia toimituksen jäljiltä, joten ne on puhdistettava ennen asennusta parhaan mahdollisen toiminnan varmistamiseksi.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Kattavat ratkaisut kunnossapidon haasteisiin. Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!