Kattopalvelut

Kattojen kunnossapito on meille sydämen asia

Kaikki haluavat pitää oman kotinsa kunnossa ja puhtaana. Samalla tavoin on tärkeää pitää huolta myös talon katosta, ettei sen kunto pääse heikkenemään. Me pesemme kattoja, vaihdamme rikkoutuneita kattotiiliä uusiin ja maalaamme sekä kyllästämme kattoja.

Säännöllinen hoito suojaa kattoa ja kotiasi parhaalla mahdollisella tavalla. Katon käyttöikä pitenee merkittävästi, kun jätät sen huollon ammattilaisten tehtäväksi. AMP suosittelee katon pesua säännöllisin väliajoin.


Tiilikatto kannattaa kyllästää tavallisesti noin 5–10 vuoden välein. Peltikatto on hyvä maalata noin 20 vuoden välein, ja tiilikaton maali pysyy hyväkuntoisena yleensä noin 15 vuoden ajan. Suosittelemme tiilikatoille myös sammaleen poistoa 2–3 vuoden välein. Nämä ovat kuitenkin vain suosituksia: katon kunto vaihtelee kohteesta toiseen, ja siihen vaikuttavat muun muassa katon kaltevuus, ilmansuunta ja ympäristöolosuhteet.

Kun jätät katon kunnossapidon meidän tehtäväksemme, voit olla huoletta – suunnittelemme yhdessä kanssasi sopivimman ratkaisun, jolloin kattosi tulee hoidetuksi huolella ja oikein.

Pidämme huolta katostasi

Pohjolan ilmasto ja äärimmäiset vuodenaikojen vaihtelut koettelevat ajan mittaan katon kuntoa. Lämmönvaihtelut, ilmansaasteet, UV-säteily ja auringonpaiste vaurioittavat ja haalistavat peltikaton maalipintaa, ja tiilikatto alkaa sammaloitua ilman säännöllistä huoltoa. Tiilikatto on tärkeää pitää puhtaana, koska katon likaisiin kohtiin alkaa muodostua helposti sammalta, joka tunkeutuu edelleen katon epätasaiseen pintaan sitoen samalla kosteutta, joka johtaa halkeamien muodostumiseen. 

Ota yhteyttä meihin, niin tarkistamme, vaatiiko kattosi huoltoa. AMP:n tiimi koostuu 7–10 kokeneesta alan asiantuntijasta. Kattojen kunnossapidon lisäksi meillä on laaja kokemus LVI- ja rakennusalalta, peltisepäntöistä sekä metalli-, kone- ja puutöistä.

Ison katon huolto kestää tavallisesti kolme päivää, joista ensimmäinen päivä kuluu katon pesuun, toinen päivä valmisteluihin (suojaamista vaativien talon osien peittäminen ja pienet käsin tehtävät maalaustyöt) ja kolmas ruiskumaalaukseen. Pienemmän katon huoltoon riittää yleensä kaksi päivää: ensimmäinen päivä katon pesuun ja toinen maalaukseen. Huomaa kuitenkin, että töiden eteneminen riippuu säästä, joten työn kokonaiskesto voi vaihdella.

Sinun ei tarvitse olla itse paikalla katon tarkastuksen yhteydessä eikä myöskään valmistautua tuloomme millään tavalla. Tavoitteemme on jättää tonttisi samaan kuntoon kuin se oli ennen töiden aloittamista. Peitämme myös ikkunat ja suojaamme nurmikon ja istutukset. Käytämme katon huoltotöiden yhteydessä henkilönostinta, josta voi jäädä maahan jonkin verran jälkiä. Huuhtelemme julkisivun aina katonpesun jälkeen ja työskentelemme mahdollisimman hellävaraisesti.

Usein kysyttyjä kysymyksiä kattojen kunnossapidosta

– Käytämme pesuun 200–250 baarin painetta, joka tuottaa puhtaan pinnan maalausta tai kyllästystä varten. Pesu ei vahingoita kattotiiliä.

– Käytämme sekä kaksikomponenttimaaleja että vesiohenteisia maaleja sen mukaan, mitä pidämme parhaimpana tapauskohtaisesti ja tietenkin yhdessä sinun kanssasi.

– Huopakaton pesu onnistuu hyvin, jos huopa on yhä hyväkuntoista. Pesemme matalalla paineella, jolloin katosta tulee puhdas, mutta kattohuopa säilyttää silti ”rosoisuutensa”.

– Mineriittilevyt sisältävät valitettavasti usein asbestia. Asbestin käsittely aiheuttaisi lisäkustannuksia, koska myös pesuvesi on tällöin puhdistettava. Suosittelemme ottamaan yhteyttä yritykseen, joka vaihtaa kattomateriaalin uuteen mineriittikaton maalauksen sijaan.

– Ei täydy. Tarkistamme katon kuntotarkastuksen yhteydessä, missä sähkö- ja vesiliitännät sijaitsevat. Jos näitä ei ole saatavilla, tuomme oman veden ja sähköaggregaatin mukanamme.

– Tarkastus on ilmainen, eikä asiakkaan tarvitse olla paikalla tarkastuskäynnin yhteydessä. Käymme tarkastuksen yhteydessä läpi muutamia tärkeitä asioita ja ilmoitamme asiakkaalle, mikäli katon huolto on tarpeen, ja teemme samalla työtarjouksen.

– Haluamme käydä aina ensin paikan päällä katsomassa taloa ja tarkastamassa katon kunnon, ennen kuin voimme tehdä arvion tarvittavista toimenpiteistä. Tämän jälkeen teemme työtarjouksen. Ilmoitamme asiakkaalle aina kiinteän hinnan, jolloin hän voi laskea myös kotitalousvähennyksen osuuden etukäteen ja saa näin tietää työn lopullisen hinnan ennen tilauksen tekemistä.

– Haluamme aina varmistaa työn korkean laadun ja käytämme markkinoiden parhaita tuotteita, jotka takaavat parhaan mahdollisen lopputuloksen. Tämän ansiosta pystymme myös myöntämään hyvän takuun töillemme.

Kalusto

Turvallisuus on meille tärkeää

Katolla työskentely on aina turvallisuusriski, ja käytämme nykyaikaisia kattohissejä ja asianmukaisia putoamissuojavarusteita työskennellessämme mahdollisimman turvallisesti. Useimmiten kattoprojektissa on vain yksi henkilö, mutta kesäisin meillä on usein kesätyöntekijöitä projekteissa auttamassa ikkunoiden peittämisessä ja käsin maalaamisessa. Me AMP Services -yrityksessä pidämme huolta työturvallisuudesta ja noudatamme kaikkia säädöksiä. Kaikki työntekijämme ovat vakuutettuja ja pyrkivät työskentelemään tonteillanne mahdollisimman turvallisesti ja varmasti.

Katon tarkastus, pesu ja korjaus

Pesemme tiilikaton tarvittaessa painepesurilla, vaihdamme rikkoutuneet kattotiilet ja maalaamme katon tai käsittelemme sen kyllästysaineella. Ennen maalausta ja kyllästystä katto käsitellään tiilten läpi tunkeutuvien itiöiden hävittämiseksi. Maalaus toteutetaan kahdessa vaiheessa: ensin maalataan ohuempi kerros ja sen jälkeen paksu kerros, joka antaa katolle tasaisen ja kauniin pinnan. Tiilikatot käsitellään ensin Nowo Clean -puhdistusaineella ja sen jälkeen joko Nowo Dry- tai Nowo Coat -pintakäsitelyaineella. Kaikki tuotteet tulevat pitkäaikaiselta tanskalaiselta toimittajaltamme Nowo Coat A/S:ltä.

Peltikaton käyttöikä pitenee huomattavasti, kun kattoa hoidetaan oikein. Maalaamattoman peltikaton pintaan alkaa kertyä helpommin ruostetta, joka tuhoaa katon ajan mittaan. Käytämme katon maalaukseen Eskaron ja NowoPaintin peltikattomaalia ja tarvittaessa myös Nowo Metal cleaner -puhdistusainetta maalausta edeltävään pesuun. Kun maali alkaa lohkeilla, on korkea aika ottaa yhteyttä meihin!

Kyllästäminen suojaa tiilikattoa

Tiilikaton pesun yhteydessä katon pinta on tärkeä kyllästää, mikäli kattoa ei maalata. Jos katto on melko uusi ja pinta sekä maali ovat hyvässä kunnossa, katon pinnan kyllästys riittää. Kyllästeaine tunkeutuu katon uriin ja pieniin halkeamiin, minkä jälkeen se kovettuu ja muodostaa sileän pinnan, joka estää siitepölyn ja sammaleen kiinnittymistä. Käytämme kyllästykseen väritöntä Nowo Dry -kyllästettä.

Maalaus pidentää katon käyttöikää

Tiedämme kokemuksesta, että katon onnistunut maalaus voi olla haastavaa. Lopputulokseen vaikuttavat esikäsittely, kuten pesu tai hiekkapuhallus, sekä maalin tyyppi ja levitystapa. Mutta ei hätää: osaamme työmme ja käytämme ainoastaan korkealaatuisia Nowo Coat -tuotteita, joilla saadaan aikaan kestävä ja tyylikäs lopputulos. Halutessasi voit suunnitella katon värin etukäteen Nowocoatin Nowocolor Designer -suunnittelutyökalulla.

Näin se toimii

Kun palkkaat meidät, voit olla varma, että yhdessä löydämme toimivan ratkaisun ja että kattosi priorisoidaan ja korjataan.

Maksuton konsultointi

AMP auttaa pitämään kattosi kunnossa. Meillä on yli kymmenen vuoden kokemus pelti-, tiili- ja huopakattojen pesusta, hiekkapuhalluksesta ja maalauksesta, ja tarjoamme mielellämme myös konsultointiapua jo suunnitteluvaiheessa. 

Katollesi parhaiten sopivan menetelmän valinnassa on huomioitava monia eri tekijöitä, kuten oikea esikättely (pesu tai hiekkapuhallus) sekä maalin tyyppi ja levitystapa. Käytämme kattoa suojaavia ja korkealaatuisia Nowo Coatin ja Eskaron maaleja, jotka takaavat parhaan mahdollisen lopputuloksen. Elastiset, vesiohenteiset kattomaalit levitetään kahteen kertaan, jolloin saadaan aikaan kestävä ja tyylikäs lopputulos.  

Ota yhteyttä meihin ja varaa ilmainen konsultointi!